Kdoulovice jako cíl pro ty náročnější
Je to taková malá rarita, ale je přitom tak žádaná. Jedná se o kdoulovici, tedy vzácný destilát, který je vyrobený z nepříliš známého ovoce, který se pro destiláty příliš nepoužívá – jahoda a černý jeřáb. Právě tyto dvě základní suroviny daly vzniknout destilátu https://www.lihovarek.cz/kdoulovice/, který sice není až tak známý, ale přitom je tak oblíbený a žádaný.
Proč jej vyzkoušet?
Když opomenete, že jde o vzácnou věc, určitě by vás měla zajímat, je chuť. Je tak trochu jiná, a proto každému bude jasné, že tohle není obyčejný destilát od nějakého lokálního výrobce. Naopak, chuť může být vskutku zajímavá, neboť v sobě kombinuje nejenom výchozí suroviny, ale také další, z nichž je však nejvýraznější jablko.
Netradiční, ale přitom tak žádaný
Destilát z těchto netradičních surovin může obohatit jakoukoliv událost. Je to dáno i zajímavou vůní, která nemá mezi podobnými produkty obdobu. Při výrobě se však nesmí zapomínat na to, že černý jeřáb je poměrně nevhodný pro kvašení. Není tedy od věci přidat i další suroviny, díky kterým půjde výroba mnohem lépe. Ať už je pro vás důležitější chuť, vůně nebo třeba to, jak je daný destilát exkluzivní, vyplatí se jej vyzkoušet. Rozhodně to není něco zbytečného, byť by vám mohl někdo tvrdit opak. Ano, klasika je slivovice, případně jiné pálenky, ale i tohle je produkt, který stojí za vyzkoušet, a to v každém případě. Nemusíte být proto žádný znalec, abyste pochopili, o čem tohle pití je. Už jenom ten pocit, že pijete něco netradičního, pro vás může být příjemný.
Rozhodněte se pro pití, které má smysl, a to hlavně z hlediska rozšíření vašich obzorů. Tohle pití vás totiž zcela jistě obohatí, a to ne zrovna málo. Nakupte, ochutnejte a neváhejte se pochlubit přátelům, co jste to měli možnost vyzkoušet, na rozdíl od nich. Možná vám budou závidět, a ještě vás prosit, abyste jim to přinesli také.